NAAM LogoPersatuan Memanah Kebangsaan Malaysia (NAAM) telah menganjurkan bengkel refresher kehakiman memanah secara online yang telah diadakan pada hari ini dan Sesi 2 akan diadakan pada 19/12/2020. Bengkel bersiaran langsung selama 3 jam dari jam 9.00 pagi hingga 12.00 tengahari.

Bengkel ini  telah mendapat penyertaan seramai 70 peserta yang disertai oleh hakim bertauliah dari seluruh Malaysia yang terdiri daripada kategori Continental Judge (CJ), National Judge (NJ) dan State Judge (SJ).

Tujuan bengkel ini diadakan untuk mengingatkan para hakim mengenai undang-undang sedia ada dan baru. Perkara ini juga dapat membantu hakim sedia ada tahu tentang undang-undang dalam memanah yang terkini. Oleh itu, individu tiada penglibatan tugas kehakiman dalam kejohanan tempat amatlah berkurangan disebabkan pembatalan kejohanan kerana penularan pandemik Covid-19 dan ia memberi kesan kepada para hakim semua.

INISIATIF AJK Kehakiman NAAM mengadakan bengkel ini secara percuma sedikit sebanyak dapat membantu para hakim mempelajari undang-undang yang sentiasa dikemaskini oleh kehakiman World Archery.

Pihak penganjur telah menjemput penceramah yang berpengalaman dan bertauliah diperingkat kebangsaan dan antarabangsa.

Fasilitator

  • Encik Louis Simon Peter – IJC
  • Encik Harun Hamzah – CJ
  • Encik Shamsuldin Adam – CJ
  • Encik Pauzi Ahmaf – CJ
  • Encik Michael Jerigen Kadap – CJ

Pihak penganjur juga mengharapkan kehakiman memanah Malaysia dapat menjalankan tugas dengan baik dan adil dalam kejohanan memanah akan datang. Kita berdoa semoga wabak penularan pandemik Covid-19 dapat dikekang diseluruh dunia terutamanya di Malaysia.