KUALA LUMPUR,: Pemanah negara menyertai Kejohanan Simulasi Program Road to Tokyo 2020 yang diadakan di Padang Sintetik, MSN Bukit Jalil pada 14 dan 15 November 2020. Kem memanah negara yang tidak menyertai kejohanan selepas hampir 8 bulan kini merasai debarannya.

Kejohanan yang dianjurkan oleh Bahagian Atlet MSN Bukit Jalil dengan kerjasama Persatuan Memanah Kebangsaan Malaysia ini adalah satu inisiatif untuk menggantikan kejohanan-kejohanan dalam dan luar negara yang telah dibatalkan penganjurannya akibat pendemik Covid-19.

Diharapkan ,kejohanan ini dapat membantu atlet memanah negara Khairul Anuar Mohamad dan rakan sepasukan untuk mendapatkan rentak dan perasaan seperti dalam kejohanan sebenar.mereka juga dapat memberi saingan antara satu sama lainย  dan boleh membantu mereka untuk memperbaiki teknik panahan sedia ada serta fokus seperti berada dalam kejohanan besar.

Jurulatih negara, Lee Jae Hyung dapat melihat atletnya bersemangat menyertai kejohanan ini biarpun berlawan bersama rakan sepasukan.jurulatih juga melihat kesungguhan mereka walaupun ada yang gemuruh kerana sudah lama tidak menyertai kejohanan.

Kejohanan simulasi ini melibatkan atlet Program Podium dan Pelapis Kebangsaan belum berakhir lagi dan akan diadakan semula pada minggu berikutnya iaitu 21 dan 22 November 2020.

Pihak penganjur mengharapkan atlet negara dapat meningkatkan prestasi dan memberi saingan hebat antara satu sama lain pada kejohanan akan datang.

 

ATLET MEMANAH NEGARA SERTAI KEJOHANAN SIMULASI

KUALA LUMPUR, 14 November 2020 – Selepas hampir 8 bulan tanpa sebarang…

Posted by Majlis Sukan Negara Malaysia onย Saturday, November 14, 2020