Dukacita dimaklumkan, Persatuan Memanah Kebangsaan Malaysia(NAAM) telah mengambil ketetapan untuk membatalkan semua kejohanan dan kursus  yang melibatkan pertemuan berkumpulan sepanjang bulan Mac 2021 mengikut takwim aktiviti NAAM.

Pembatalan ini  hanya melibatkan kejohanan dan kursus penganjuran NAAM sahaja. Kejohanan lain yang mendapat kelulusan dari Kementerian Belia Dan Sukan(KBS) mengikut SOP yang ditetapkan Majlis Keselamatan Negara(MKN) boleh diteruskan mengikut penganjur. Pihak NAAM tidak  bertanggungjawab keatas apa-apa masalah yang timbul bagi kejohanan dan kursus yang tidak diiktiraf oleh NAAM.

Sehubungan dengan itu, pihak NAAM juga akan berusaha mengadakan kejohanan secara online/remote scoring bagi memastikan penjagaan jarak ditempat masing-masing dengan selamat. Selain itu, memberi galakan kepada pemanah sentiasa berlatih dan mengekal budaya hidup sihat dengan bersukan.

Selain latihan di padang, latihan memanah juga boleh dijalankan di premis. Pihak NAAM menasihatkan latihan di premis persendirian perlu merujuk kepada SOP mengikut lokaliti dan tidak melibatkan rentas daerah atau negeri.

Kepada pemanah, sentiasalah mengunjungi laman web www.masarchery.org untuk mendapatkan info yang terkini mengenai penganjuran aktivti oleh NAAM seperti kejohanan terbuka dan kursus-kursus.